Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității economice prin dezvoltarea și diversificarea activității societății cu o nouă activitate, respectiv cu activitatea având cod CAEN 4399 – alte lucrări speciale de construcții n.c.a.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– dotarea patrimoniului societății cu tehnologie performantă prin achiziția echipamentelor de specialitate (pulverizator de mare presiune, poliuretan cu compresor, pulverizator poliuretan cu compresor, generator de tensiune electrică, pulverizator vopsele fără aer) necesare realizării lucrărilor de izolații cu poliuree. Prin achiziția propusă prin proiect, firma va cunoaște creșterea competitivității și își va consolida poziția pe piață;
– crearea a 5 noi locuri de muncă, dintre care doua dintre ele vor aparține categoriilor defavorizate. Totodată proiectul prevede și menținerea locurilor de muncă existente, cât și pe cele nou create prin proiect, pe o perioadă de cel puțin 3 ani de la finalizarea implementării proiectului;
– diversificarea activității companiei cu o nouă activitate și o nouă unitate productivă în municipiul Tulcea, unde se va desfășura activitatea vizată prin proiect.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 660.921,24 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 444.316,80 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 377.669,28 lei (68%), valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 66.647,52 lei (12%) și valoarea contribuției beneficiarului la cheltuieli eligibile este de 111.079,20 lei (20%).
Date contact:
Loc de implementare: Mun. Tulcea, Str. Taberei nr. 26, platforma betonată 160 mp, jud. Tulcea.
Persoană contact: reprezentant legal Petruța Jinga, telefon: 0770 653 153, email: mondoprofi2017@gmail.com
Rezultatele proiectului:
Proiectul va avea ca rezultate, în urma desfășurării activităților proiectului, dar și ca urmare a atingerii obiectivelor specifice și a obiectivului general, următoarele rezultate de proiect:
– mijloace fixe eficiente din punct de vedere energetic, performante, constând în: pulverizator de mare presiune, poliuretan cu compresor, pulverizator poliuretan cu compresor, generator de tensiune electrică, pulverizator vopsele fără aer;
– crearea a 5 locuri noi de muncă: 4 muncitori în construcții și un șef de șantier și menținerea locurilor de muncă existente.
– o nouă unitate productivă în Mun. Tulcea, Str. Taberei nr. 26, jud. Tulcea.
Beneficiile prin proiect:
Beneficii directe: dotarea firmei cu echipamente de ultimă generație care vor contribui la eficientizarea activității prin diminuarea timpului necesar pentru executarea lucrărilor și la autonomia firmei. De asemenea, proiectul creează premisele necesare pentru limitarea migrației de personal de specialitate prin crearea unui mediu de lucru modern, la standarde superioare de funcționare, iar dotările achiziționate permit creșterea calității serviciilor oferite de companie.
Beneficii indirecte rezultate în urma implementării proiectului: Creșterea gradului de atractivitate a regiunii Sud-Est și a municipiului Tulcea.
Mondo Profi Designe, cu utilajele achiziționate prin proiect (pulverizator de mare presiune, poliuretan cu compresor, pulverizator poliuretan cu compresor, generator de tensiune electrică, pulverizator vopsele fără aer) va realiza lucrări de izolații și hidroizolații și îndepărtarea igrasiilor din clădiri.
Mai exact, societatea va presta pentru terți servicii de izolații și hidroizolații pentru toate tipurile de acoperișuri - locuințe, magazine, clădiri industriale, pereți de hală, rezervoare și tancuri de diferite forme. Procedeul folosit este de izolare cu spumă poliuretanică. Tehnologia de izolare cu spumă poliuretanică este cea mai nouă și cea mai performantă în domeniu, atât datorită metodei moderne și rapide de aplicare, cât și datorită dublei valențe a acestei izolații (atât termo, cât și hidro), fiind agrementată de Comisia Națională de Agrement Tehnic în Construcții – nr. 016 – 03 / 079 – 02002.
Tehnologia constă în:
– pregătirea stratului suport;
– aplicarea mai multor straturi de spumă, cu o grosime totală de aproximativ 30 mm;
– aplicarea stratului de lac de protecție la acțiunea razelor UV.
Condițiile necesare aplicării acestui sistem sunt:
– temperatura stratului suport min. 15°C;
– temperatura aerului peste 15°C;
– umiditatea relativa a mediului sub 70%.
Avantajele acestui procedeu sunt:
– dublă valență – atât hidro, cât și termoizolație, astfel încât, la o grosime minimă de 3 cm, are efectul unui zid din BCA cu o grosime de 0,8m (= 0,02 ÷ 0,025);
– datorită coeficientului foarte redus de transfer termic, în timpul lunilor de iarnă se realizează o creștere a confortului termic în incintele izolate, cu o medie de 5°C, implicit o reducere de cca. 35% a consumului de combustibil;
– sistemul poliuretanic utilizat pentru termoizolarea acoperișurilor, oferă acestora izolație termică și etanșare, protecție împotriva condensului și umezelii;
– aderență foarte bună, pătrunzând perfect în toate neregularitățile și copiind forma suprafețelor pe care se aplică;
– rezistență mare la vibrații mecanice;
– rezistență la flăcări și căldură toridă;
– productivitatea procedeului de izolare este de aprox. 500 m²/zi suprafața pregătită pentru izolat;
– durata minimă de viață: 35 ani;
– garanția lucrărilor este 7 ani pentru stratul de spumă și 2 ani pentru protecția UV (stratul de lac de protecție UV se reface la 2 ani pe cheltuiala beneficiarului, dacă este cazul).